نفت، گاز و پتروشیمی


صنعت نفت به عنوان  یکی از صنایع پیشرو در عصر صنعتی توانسته است جایگاه ویژه خود را در عصر دانشی نیز حفظ کند. صنعت نفت و گاز به دلیل ماهیت راهبردی، درآمد و گستردگی بالا از پیشگامان مدیریت دانش در دنیا محسوب می‌شود. تجربیات شرکت‌هایی مانند بریتیش پترولیوم (British Petroleum)، شل (Shell)، شلومبرژره (Schlumberger) و اکسان (Exxon) از اولین نمونه‌های مدیریت دانش در کتاب‌ها و مقالات مدیریت دانش است. شرکت‌های بزرگ نفت و گاز دنیا هم در حوزه تولید و هم در حوزه اجرای پروژه‌های مقیاس بزرگ، توانسته‌اند با بهره‌گیری از مدیریت دانش بازگشت سرمایه قابل توجه‌ای را تجربه کنند. این شرکت‌ها دانش فرآيندهای کاری خود را ثبت، توسعه و بهبود داده‌اند و در اقیانوس قرمز رقابت با شرکت‌های تراز جهانی که همواره آن‌ها را با مشکلاتی مانند شکار استعدادهایشان روبرو می‌کرده بر مدیریت سرمایه‌های دانشی تکیه کرده‌اند. بسیاری از راه‌حل‌های معروف مدیریت دانش مانند مرور پس از اقدام (After Action Review) در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی متولد شده است.

مدیریت دانش در صنایع نفتی ایرانی

صنعت نفت، گاز و پتروشیمی به‌عنوان بزرگترین صنعت ایران، همواره به رویکردهای نوین مدیریتی علاقه‌مند بوده است. تعریف رویکردهای مدیریتی جدید در ایران بدون توجه به صنعت نفت، گاز و پتروشیمی عملا غیر ممکن خواهد بود. در ایران نیز شرکت‌های بزرگ صنعت نفت و پتروشیمی به عنوان آغاز‌کنندگان راه مدیریت دانش محسوب می‌شوند. این سازمان‌ها زمانی که مدیریت دانش صرفا به‌صورت آکادمیک مطرح می‌شد، با همراهی مشاوران توانمند، آغازگر راه مدیریت دانش در کشور بودند و امروز توانسته‌اند بازگشت سرمایه‌های ارزشمندی بر پایه مدیریت دانش به دست آورند.

نفت و گاز و پتروشیمی

پانزده سال تجربه درخشان در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی کشور

بازرگانی جهان تجارت علیسان به‌عنوان اولین ها در تامی تجهیزات نفت و گاز و پتروشیمی  در ایران، اولین طرح خود را در سال ۱۳۸۴ در شرکت ملی صنایع پتروشیمی آغاز نمود. همچنین طرح‌هایی در شرکت‌های بزرگ صنعت پتروشیمی با راهبری مشاوران در پتروشیمی رازی و سپس پتروشیمی بندر امام آغاز شد که توانست درخششی بی بدیل در این حوزه به وجود آورد. در سال‌های بعد بسیاری از شرکت‌های بزرگ نفتی کشور از جمله پالایشگاه‌ها و صنایع سازنده نفت و گاز همراهی مشاوران را برای اجرای مدیریت دانش برگزیدند و امروزه مدیریت دانش در برخی از آن‌ها به‌صورت واحدهای سازمانی منسجم با برنامه‌های اثربخش و بلندمدت در آمده است.

نفت و گاز و پتروشیمی

دیدگاهتان را بنویسید